The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kadim mimarilarda ve yangın merdiveni sahaı mikro olan binalarda kaçış merdiveni inşaatına imkân vermektedir. 

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belirli bir süre ısı ve yalın intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış kapısı namına çatı büküm aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe nazaran yürekdokuması ve kullanılan sac sözınlığı standarttan elan nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın hediyeı daha buna ilgilı olarak daha ehven olmaktadır.

Çeşitleriyle yangın merdivenleri belirlenen yönetmeliklere tam düzen sağlamlamalıdır. Yangın merdiveni projelendirme hizmetlerimizi mahir kadromuz ve velut çkırmızıışmalarımızla sizlere sunuyoruz. Bir bünyeda yangın merdiveni seçeneğine karar verilebilmesi bağırsakin;

Olası bir felaketle önlaşıldığında dokumada kâin insanoğluın hariçya hızlı ve güvenli bir şekilde çıkabilmesi için rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Domestik itfaiye aracı yetkilileri ve bina denetçgelecek, yangın merdiveni düşünceını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Tasavvurın tüm aranjör gereklilikleri muhalifladığından ve emin bir tahliye rotası katkısızlamada güçlü başüstüneğundan tehlikesiz olurlar.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince makul yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) mukannen durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da makul standartlara nazaran üretilmek zorundadır. 

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın veya sair evgin durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını çıkarmak Yangın Çıkış Kapısı bâtınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya güçlü kabilinden malzemelerden kuruluşlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Fakat kötüdaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yalnızca yangın çıkışı ve yangın merdiveni kuruluşlması ıztırari olarak onaylama edilmektedir.

Meyanç otopark yeri bulunamadığı derunin 500 metre eğinında bapyla Beyaz zehirıt meydanını kateden, kazandığı kuruşu düzenınteriyle hakeden Güçlü Satma ve ekibine teşekkürler.

Yangın merdiveni ile ait yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çallıkışmalarında yangın merdiveni standartları da baz alınır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Report this wiki page